DM 2018

DM på Heden 2018

Fra 28. september til 1. oktober var område 3 vært for danmarksmesterskabet for Dansk Politihundeforening i år under titlen ”DM på Heden”.

DM blev i år afholdt i området omkring Lalandia, med hovedstandpladsen placeret lige udenfor hovedbygningen og med indkvartering i hytter tæt på Lalandia.

Fra område 3 havde vi deltagere i alle tre klasser. I patruljeklassen Peter Caspersen fra Haderslev og Jane Bjørnskov fra Horsens, i kriminalklassen Martin Blaabjerg og Julie Østergaard - begge fra Horsens og i vinderklassen Benny Lund fra Haderslev.

 

Klasseleder i patruljeklassen var Per Skytt Larsen og assistent Mogens Larsen. I kriminalklassen var Poul Smedegaard klasseleder med Brian Bjørnskov som assistent og i vinderklassen var Erik Jensen klasseleder med Connie Birk som assistent.

Henning Dahl var konkurrenceleder og Kurt Andersen konkurrenceleder/tilrettelægger.

 

Åbning af DM

DM blev åbnet ved Lego House midt i byen, hvor borgmester Ib Christensen og formand for Dansk Politihundeforening Lars Henrik Bræmhøj bød velkommen, inden der var fælles fotografering med opstilling på trappen på siden af Lego House. Fredag aften blev afsluttet med kammeratskabsaften i Lalandias Sportshal.

 

Lørdag

Lørdag morgen startede med fælles morgenmad i restaurant Bambino i Lalandias hovedbygning (for dem, der ikke havde for mange sommerfugle i maven, naturligvis) og herefter startede konkurrencerne.

Patruljeklassen startede lørdagen med fri ved fod, halsgivning, apport, spring, cykeløvelse og øvelse 11 ved hovedstandpladsen, mens gerningssted og spor blev afholdt på arealer i nærheden. Kriminalklassen startede med rundering ca. 10 minutters kørsel fra hovedstandpladsen, samt afdækning og øvelse 10, ligeledes et stykke væk fra hovedstandpladsen. Vinderklassen lagde ud med gerningssted og spor, som var kombineret samt apport og afdækning.

Stillingen efter lørdagens konkurrencer kunne nemt følges online og da dagen var omme var der mange, der havde følt sig udfordret, men alt var fortsat åbent!

Efter dagens prøvelser var der buffet ligeledes i Lalandias sportshal og herefter kammeratligt samvær i stævneteltet og i hytterne.

 

Søndag

Søndag stod den igen på konkurrencer fra tidlig morgen og klasserne skulle nu hver især konkurrere i de resterende øvelser. Både vinder- og kriminalklassen tog deres resterende lydighedsøvelser på hovedstandpladsen, mens patruljeklassen måtte ud i terrænet for at gennemføre rundering, samt øvelse 10 og afdækning. For kriminalklassen blev gerningssted og spor kombineret og for vinderklassen gjaldt det rundering og øvelse 10.

Det kan absolut anbefales at læse de udmærkede beretninger fra både hundeførere og tilrettelæggere fra årets DM-udgave af Politihunden - de giver en levende beskrivelse af de forskellige øvelser og udfordringer.

 

Vinderne kåres

Da klokken nærmede sig 17 søndag eftermiddag begyndte folk at samles foran podierne. Der havde for mange været spænding lige til det sidst, men nu var resultatet endeligt ved at blive regnet sammen. Og der er jo intet DM uden vindere og det obligatoriske kolde bad!

 

Årets danmarksmestre blev:

 

Patruljeklassen:

  1. Ole Boy Sørensen med Amagers Martin fra Skovbo med 217.3 point
  2. Møller Christensen med Møllers Jutta fra Dronninglund med 216,1 point
  3. Marianne Baand Larsen med Møllers Noxi fra Dronninglund med 215,6 point

 

Kriminalklassen:

  1. Flemming Hartvig Petersen md Hulgaard’s Ozzi fra Nyborg med 220,5 point
  2. Peter Holm med Team Englunds Basse fra Odder med 211,4 point
  3. Julie Østergaard med Gen-Chi’s Elsassi fra Horsens med 207,7 point

 

Vinderklassen:

  1. Jan Verner Larsen med Nederholms Quik fra Skovbo med 212,2 point
  2. Hans Hartvig Jessen med Smedebakkens Inco fra Vordingborg med 210,1 point
  3. Claus Lange-Larsen med Møllers Shanti fra Dronninglund med 206,9 point

 

Vinderne kom vanen tro i det kolde vand og blev behørigt fejret ved aftenens gallamiddag.

 

Stort tillykke til danmarksmestrene og en stor tak til tilrettelæggere, dommere, figuranter, medhjælpere og alle andre der var med til at gøre DM på Heden til et så velgennemført arrangement!